Posted on

WordPress weboldal készítés 10 lépésben

WordPress weboldal készítés

WordPress weboldal készítés 10 egyszerű lépésben. Készítsed el saját WordPress üzleti weboldaladat!

Az alábbi útmutató bemutatja a WordPress weboldal készítés lépéseit.

A WordPress a világ vezető tartalomkezelő rendszer (CMS) platformja, ami több, mint 75 millió WordPress alapon működő weboldallal büszkélkedhet. A vállalkozások előszeretettel választják a WordPress keretrendszert, mivel annak széles körű testreszabási lehetőségei miatt szinte minden cég számára alkalmas a kisvállalkozástól a nemzetközi nagyvállalatokig.

Egy WordPress weboldal készítés esetén alapvetően nem szükséges magas színtő technikai tapasztalat vagy programozói ismerettel rendelkeznünk. A legtöbb felmerülő igényt kiszolgálására képes weboldal létrehozása, néhány egyszerű lépésben -programozói ismeretek nélkül is- megvalósítható.

Mielőtt elkezdenéd vállalkozásod weboldalának tervezését, takaríts meg időt és pénzt, először regisztrálj egy webtárhelyet.

A WordPress a megfelelő választás weboldal készítés igényének esetén?

A WordPress nagyon sokoldalú tartalomkezelő rendszer, amely alkalmas szinte minden típusú üzleti vállalkozás weblappal szemben támasztott igényeinek kielégítésére. A korábbiakban elterjedt rendszerekkel ellentétben a wordpress alapú weboldal létrehozása alapvetően már nem igényel magas szintű műszaki- vagy programozói ismereteket. Az elérhető sablonoknak és a nagy számú beépülő modulnak köszönhetően szinte bárki építhet WordPress weblapot, szinte bármely szakmai területen.

Mire alkalmas egy WordPress weboldal?

 • Felkeltheted a figyelmet vállalkozásod iránt
 • Feliratkozó látogatókat gyűjthetsz
 • Telefonhívásokat kaphatsz
 • Időpont foglalásokat kezelhetsz
 • Online webáruházat üzemeltethetsz
 • Kommunikációt kezdeményezhetsz

Mennyibe kerül a WordPress weboldal készítés?

A WordPress ingyenes tartalomkezelő (CMS), amit szabadon használhatsz, bár ez nem jelenti azt, hogy a WordPress weboldal felépítésével és karbantartásával nem járnak költségek – még akkor is, ha saját magad készíted.

Azok számára, akik professzionális felhasználásra kívánnak WordPress weboldalt készíteni, webtárhelyre (8-30 ezer Ft / év), valamint saját domain névre (évi 2500–3000 Ft) lesz szükségük. Sokuk számára nagy haszonnal bír egy prémium sablon vagy prémium plugin megvásárlása, illetve szükségük lehet még egyedi kód fejlesztése is.

A WordPress weboldal felépítésével és kezelésével kapcsolatos költségek a következők:

 • Webtárhely (kb 8-30.000 Ft / év)
 • Prémium téma (megjelenés) (kb 7-15000 Ft egyszeri díj)
 • Prémium bővítmények (kb. 5000 – 50000 Ft a megvalósítandó funkció függvényében)

Egy WordPress weboldal készítés költsége vállalkozásonként eltérő lehet. A költségek legfontosabb tényezője az, hogy a weboldal házon belül, vagy egy profi szakember segítségével kerül megvalósításra. Egy professzionális egyedi weboldal megjelenés kialakítása akár néhány százezer forintba is kerülhet egy egyszerű weboldal esetében is, ahogyan egy egyedi funkcionális igény kiszolgálására képes bővítmény kivitelezése is több százezer forintos nagyságrendű költséget jelenthet.

WordPress weboldal készítés alternatívái

A WordPress nem az egyetlen lehetőség, melyet egy üzleti weblap kialakításakor igénybe vehetünk, sőt, nem is feltétlenül a legegyszerűbb. Mielőtt időt áldoznál a saját WordPress weboldalad létrehozására, győződj meg arról, hogy a WordPress valóban a leginkább megfelelő platform üzleti weboldal-igényeid kielégítésére.

Nem vagy biztos benne, hogy a WordPress megfelelő-e számodra?

Akik egy weboldal létrehozásának egyszerűbb módját keresik, számos nagyszerű WordPress alternatívát találhatnak, azoknak akiknek a szokványostól eltérő webes megoldásra van szükségük, találhatnak céljaik megvalósítására alkalmasabb keretrendszereket is.

Hogyan készítsünk egy WordPress weboldalt 10 lépésben

A WordPress weboldal létrehozása egyszerű és nem feltétlen igényel kódolást vagy webfejlesztői ismereteket. Egy WordPress weboldal létrehozásához a következő lépésekre lesz szükséged:

 • Webtárhely beszerzése
 • Megjelenési sablon kiválasztása
 • Weboldal funkcionalitásának meghatározása (pluginok beszerzése)
 • Weboldal tartalmi elemeinek meghatározása (feltöltése)

Íme egy recept, hogyan készítheted el saját WordPress weboldalad 10 lépésben.

1. Szerezz webtárhelyet

Mielőtt nekiállsz a WordPress weboldalad kivitelezésének, bérelned kell webtárhelyet.

A webtárhely egy internetes szolgáltató szerverén rendelkezésre álló lemezterület, ahová feltöltheted a honlapodat, és az általad vásárolt domain névhez hozzárendelve, a felöltött honlap megjelenik az interneten. A honlap működtetéséhez a szolgáltató webszerverén minden szükséges szolgáltatásnak (például adatbázis kiszolgáló) is működnie kell.

A mai korszerű és felhasználóbarát webtárhely kezelőfelületek segítségével a felhasználó akár rendszergazdai ismeretek nélkül is elboldogulhat a webtárhely adminisztrációjával.

A webtárhely körültekintő kiválasztásával pénzt spórolhatsz, több szolgáltató is ingyenesen biztosít un. host nevet saját domain neve alatt (pl. uzletem.shop-rent.hu), illetve ingyenes SSL tanúsítványt biztosít az oldal használatához. További időt takaríthatsz meg, ha olyan szolgáltatót választasz, ahol lehetőség van egyetlen kattintással a WordPress telepítésére, vagy előtelepített WordPress kertrendszer bérleti lehetőségére.

Rengeteg felesleges keresgélést és utánanézésre fordított időt takaríthatsz meg az ilyen kész megoldások használatával, valamint megmenekülsz néhány apró kódolási- és fájlfeltöltési művelet elvégzésétől, amire a későbbiekben csak akkor lesz újra szükséged, ha weblapkészítéssel szeretnél foglalkozni.

A webtárhely legfontosabb paramétere az elérési sebessége. A a legtöbb szolgáltató gyors elérésű tárhelyet kínál, csak az nem mindegy, hogy azt minden időszakban képes e teljesíteni. Gyakorta előfordul, hogy csúcsidőben, mikor az internethasználat a maximumon van, az adott szolgáltató szervere már nem képes biztosítani a megfelelő sebességet.

2. Regisztrálj egy domain nevet

Ha már a tárhely rendelkezésre áll, szükséged lesz egy egyedi internetes címre is. Lehet ez például a sajatuzletem.hu, ami alapján meg fogják találni a wordpress weboldalad az interneten, de -akár ideiglenes jelleggel is- egy szolgáltató által biztosított un. host nevet is használhatsz. (pl. sajatuzletem.shop-rent.hu)

A tökéletes domain név megtalálása nem egyszerű feladat. Domain neved szorosan összeforr vállalkozásod márkájával: egyedi, rövid és könnyen megjegyezhető kell, hogy legyen. Ha komolyabb márkaépítésben gondolkozol, célszerű lehet a cégneved használata domain név gyanánt.

Gyakori az úgynevezett kulcsszavas domain név használata, ahol a név tartalmazza a legfontosabb tevékenységedet. Pl: konyvkotes.hu Régen óriási jelentősége volt a kulcsszavas domain névnek, ma már ez kevésbé jelentős a jó keresési eredmények elérésének érdekében.

Ha már rendelkezel webtárhellyel, de domain névre van szükséged, akkor egy hazai domain név regisztrátoron keresztül vásárolhatsz, de erre nagy eséllyel lehetőséged van a meglévő szolgáltatódnál is, így célszerű, ha először nála érdeklődsz.

3. Telepítsd a WordPress-t

Ha a webtárhely rendelkezésre áll és domain névvel is rendelkezel, a következő lépés a WordPress telepítése, vagyis a webtárhelyed és webcímed összekapcsolása a WordPress-el. A WordPress telepítésére két lehetőséged van. Kezdjük az egyszerűbbel.

A legtöbb modern webtárhely-szolgáltató egyszerű, egy kattintással elérhető WordPress telepítő eszközt kínál, amely automatikusan összekapcsolja a tárhelyet és a domaint a WordPress-szel.

A telepítő használatához lépj be a webtárhely irányítópultjába, és keressed meg az „egy kattintással elérhető WordPress telepítés” eszközt. Ezzel eljuthatsz a WordPress irányítópultjára.

WordPress weboldal készítés, wordpress telepítése

4. Válassz és telepíts egy sablon témát

Admin menü -> Megjelenés -> Sablonok->Telepítés

A WordPress témák weboldal sablonként funkcionálnak és a felhasználóknak általában már egy teljes funkcionalitással vértezett weboldal alapot kínálnak, amely könnyen frissíthető és testre szabható. Fontos, hogy olyan témát válasszunk, amely leginkább megfelel a weboldalunk megjelenésével szemben támasztott elvárásoknak.

A kinézet nem minden, ügyelj a szükséges funkciók meglétére is! Fordítsunk figyelmet arra, hogy a választott téma elemeinek működése megfelelő e számunkra, ideértve az egyedi integrációkat és eszközöket, amelyek bizonyos un. konverziós célokat vagy üzleti megoldás típusokat szolgálnak. A témákat közvetlenül a WordPress oldalunk adminisztrációs felületéről is letölthetjük, vagy harmadik szolgáltatótól vásárolhatjuk meg.

Téma telepítése a WordPress oldaláról

WordPress weboldal készítés, sablon telepítése

Számos téma közvetlenül a WordPress oldaláról elérhető. Az ingyenes sablonok általában alap kivitelűek és szegényes formatervvel rendelkeznek, valamint gyakran csak egyszerű szolgáltatások megvalósítását biztosítják. Ezek tipikusan egyszerűbb üzleti weboldal építésére alkalmasak, vagy a WordPress weboldal készítéshez szükséges tapasztalatok megszerzésében nyújthatnak hasznos segítséget.

Téma kereséséhez és telepítéséhez keresd meg a WordPress adminisztációs felület irányítópultjának (bal oldali menü) „Megjelenés” menüpontját, majd kattints a „Sablonok” elemre. Miután megtaláltad a megfelelő témát, kattints a “Telepítés” majd a “Bekapcsolás” gombra.

Harmadik féltől származó sablon telepítése

Admin menü -> Megjelenés -> Sablonok-> Sablon feltöltése

Sokan úgy ítélik meg, hogy egy prémium téma alacsony kezdeti költsége megéri az árat, mivel biztosítja a weboldal színvonalas megjelenését és megfelelő működését, ugyanakkor csökkenti a WordPress weboldal készítés idejét.

Akkor jársz a legjobban, ha olyan témát választasz, ami tartalmaz mindent, amire a weboldalon szükséged lesz. Legyen szó beépített eseménynaptárakról, webáruházról, vagy egy termékbemutató oldalról.

Léteznek harmadik féltől származó WordPress témák keresésére és telepítésére létrehozott gyűjtőhelyek, mint például a ThemeForest vagy a TemplateMonster.

Ezeken az oldalakon több száz egyedi felépítésű téma áll rendelkezésre, amelyek szinte bármilyen felhasználási lehetőséget lefednek, legyen szó étteremről vagy oktatási intézményről, online kereskedelemről vagy jogaklubbról, nagy eséllyel találni fogsz az elképzelésedhez illeszkedő téma sablont.

WordPress weboldal készítés, sablon hozzáadása

A külső féltől származó téma letöltése után aWordPress irányítópultján a bal oldali menüben keressed meg a „Megjelenés” menüpontot és kattints a „Sablonok” elemre. A témák oldalon kattints az oldal tetején található „Sablon feltöltése” ​​gombra, majd a megjelenő tallózó ablakban válaszd ki a feltölteni kívánt témát, majd kattints a „Telepítés most” gombra. A telepítés befejezése után az „Aktiválás” gomb használatával kapcsoljad be a sablon használatát.

5. Telepítsed a szükséges bővítményeket

Admin menü -> Bővítmények -> Új hozzáadása -> Telepítés

A következő lépés a WordPress pluginok telepítése, ezek használatával további funkciókat biztosíthatsz weblapod látogatói számára. A bővítmények használatával például tovább növelhetjük WordPress oldalunk biztonságát, jobban kiaknázhatjuk a keresőoptimalizálás lehetőségeit, vagy termékeket értékesíthetünk vásárlóink számára. Szinte teljesen mindegy, milyen típusú vállalkozás számára építesz weboldalt, lesznek olyan pluginok, amelyeket használnod érdemes, és a jó hír, hogy a legtöbb elérhető ingyenesen.

WordPress plugin telepítése

Itt található hét bővítmény, amelyet minden üzleti weboldalnak használnia kell:

 • Akismet: Az akismet egy biztonsági bővítmény, amely elősegíti a levélszemét (spam) csökkentését.
 • Jetpack: A Jetpack egy WordPress eszközkészlet-bővítmény, számos szolgáltatást tartalmaz a webdizájntól kezdve a hozzáadott biztonságig és a webhely elemzéséig.
 • Yoast SEO: Az első igazi all-in-one SEO megoldás a WordPress számára, ideértve az oldal tartalmi elemzését, az XML webhelytérképeket és még sok minden mást.
 • Elementor: Az Elementor Website Builder rendelkezik mindennel: a fogd és vidd oldal készítővel, a pixel tökéletes kialakítással, a mobil reagálású szerkesztéssel és egyebekkel.
 • Autoptimize: Gyorsabbá teszi webhelyét a CSS, JS, Képek, Google betűtípusok és egyebek optimalizálásával.
 • Woocommerce: Egy e-kereskedelmi eszköztár, amely segít eladni bármit. Szépen.

A megfelelő bővítmények megtalálásához és telepítéséhez keresd meg a „Bővítmények” menüpontot a WordPress admin vezérlőpultjának bal oldali menüjében, és válaszd az „Új hozzáadása” lehetőséget. Itt böngészheted, vagy a kereső segítségével megkeresheted a kívánt bővítményeket. Miután megtaláltad a telepíteni kívánt plugint, kattints a „Telepítés most” gombra, majd a telepítés befejeztével kattints az „Aktiválás” gombra.

6. Hozd létre tartalmi oldalaidat

Admin menü -> Oldalak -> Új hozzáadása 

A weblapok számos különálló oldalból állnak. Legyen szó a kezdőlapról, vagy további aloldalakról, mint például Szolgáltatások, Rólunk, vagy Kapcsolat oldal, minden lapot külön-külön kell elkészíteni. Adj hozzá a WordPress oldaladhoz annyi új oldalt, amennyit a weboldaladon megjeleníteni szeretnél. Új oldal hozzáadásához keresd meg a bal oldali menüben az „Oldalak” pontot, és válaszd az „Új hozzáadása” lehetőséget.

WordPress oldal hozzáadása

Ugyanezt a lehetőséget érheted el, ha a felső “Admin sáv”-ban az “+Új” elemre kattintasz és a legördülő listából kiválasztod az “Oldal” elemet. Ez a lehetőség azért hasznos, mert ennek használatával weboldalad bármely pontján tartózkodva létre tudsz hozni új tartalmakat csupán két kattintással.

7. Navigációs menük összeállítása

Admin menü -> Megjelenés -> Menük 

Következő lépésként érdemes a menüelemek testreszabását elvégezni, amelyek a látogatók oldalon történő navigációját segíti. Az itt létrehozott menük egyaránt megjeleníthetőek a weboldal fejlécében vagy láblécében, így a weboldal látogatói szabadon navigálhatnak az oldalon függetlenül attól, hogy az oldal tetején, vagy alján állnak-e. Új menü létrehozásához lépj a „Megjelenés” menübe, majd kattints a „Menük” menüpontra. Itt lehetőséged kínálkozik “Új menü” létrehozására, vagy a meglévő menü elemeinek testreszabására is. Meglévő menü módosításához válaszd a legördülő menüből a módosítani kívánt menüt, majd kattintsál a “Kiválasztás” gombra. A menüelemek szerkesztésénél a bal oldali elemek közül “Fogd és vidd” módszerrel áthúzhatod a menüpontokat a jobb oldali menübe, ahol ugyanezzel a módszerrel átrendezheted a menüpontok sorrendjét is igényeidnek megfelelően.

Fontos! A jobb oldali “Menü mentése” gombbal mindig mentsük aktuális munkánkat, mivel a változások csak ebben az esetben fognak megjelenni oldalunkon.

WordPress weboldal menük kezelése

8. Sablon arculati elemeinek testreszabása

Admin menü -> Megjelenés -> Testreszabás

Ezek a lehetőségek minden téma esetén más-más beállítást igényelnek, de tipikusan itt nyílik lehetőségünk weblapunk logójának megadására, a fejléc és lábléc elemek beállítására, oldalunk alapértelmezett elrendezésének beállítására.

Tipikusan a fejléc beállításoknál adható meg az oldal fejlécének szerkezete. Itt nyílik lehetőségünk feltölteni és beállítani az oldal logóját is.

Általában itt nyílik lehetőségünk annak megadására, hogy oldalunkat teljes szélességben, vagy jobb, vagy bal oldalon elhelyezett -külön tartalmak elhelyezésére alkalmas- “oldalsáv” megjelenítése mellet kívánjuk üzemeltetni. Az oldalsávba lehetőségünk van un. “widget” elemek elhelyezésére, mint pl. keresőmező, termékszűrő, vagy kategória hivatkozás.

9. Készítsd elő weboldalad az indításra

A weblap elindítása előtt fontos elvégezni némi átvilágítást és ellenőrizni, hogy weboldalad készen áll-e az éles működésre. Elsőként érdemes végiglépkedni a létrehozott oldalakon és minden oldalon ellenőrizni a nyelvtani hibákat, és azok megjelenését, például a színsémán kívül eső színváltozásokat vagy eltérő betűkészleteket. Ellenőrizd, hogy az összes hivatkozás megfelelően működik e, hozz létre egy 404-es oldalt, teszteld weboldalad különböző -pl. mobil- eszközökön, ellenőrizd, hogy oldalad megfelel e a keresőrendszerek támasztotta követelményeknek.

Mit érdemes ellenőrizni a weboldal indítása előtt?

 • Ellenőrizd a szöveges tartalmakat a weblap minden oldalán
 • Ellenőrizd nincsenek-e hibásan működő, vagy nem elérhető linkek
 • Ellenőrizd weblapod megjelenését mobil készülékeken.
 • Készíts 404-es oldalt (Ezt az oldalt jeleníti meg a rendszer azok számára, akik hibás linken keresztül érik el az oldalt)
 • Ellenőrized -pl. a Yoast SEO bővítmény segítségével-, hogy oldalad tartalmai megfelelnek e a keresőoptimalizálás támasztotta követelményeknek.
 • Gyorsítsad oldalad lapbetöltési idejét pl az Autoptimize plugin segítéségével.

10. Válts éles üzemre

Miután teljesen elkészítetted weboldalad és előkészítetted az induláshoz, itt az ideje, hogy a közönség számára is elérhetővé tedd. Amennyiben korábban oldalad elérhetőségét korlátoztat pl. valamely “Maintenance Mode” plugin segítéségvel, elegendő kikapcsolnod ezt a korlátozást.

Amennyiben lapjaidat vázlatként mentetted el a korábbiakban, minden tartalmi oldal szerkesztőjében eszközölnöd kell a tartalmak nyilvánosságra hozását, amelyet a „Közzététel” gomb segítségével tudsz megtenni.

A weboldal sikeres elindításával még nincs vége a munkának. Következő lépés, hogy elküldd weblapod oldaltérképét pl. a Google index szolgáltatás számára, annak érdekében, hogy lapjaid minél hamarabb elérhetőek legyenek a népszerű keresőrendszerekben. Célszerű lehet még az oldaladhoz kapcsolódó közösségi oldalakat létrehoznod, valamint ajánlatos pl. Google Cégem oldal elindítása is. Weblapodról készítsél rendszeres biztonsági mentését, reklámozd weboldalad további felületeken.

Mit érdemes még megtenni egy WordPress weboldal közzétételét követően?

 • Regisztráld oldalad a Google Search Console szolgáltatásban, ezzel jelezheted a keresőnek, hogy egy új weboldal jött létre, illetve hasznos eszközöket találsz weblapod keresőoptimalizáltságának ellenőrzéséhez.
 • Készíts közösségi oldalakat, pl. Google Cégem, Instagram és Facebook és hivatkozzad bennük újonnan létrehozott weboldaladat.
 • Készíts rendszeres biztonsági mentést weblapodról.
 • Reklámozd weblapodat mind felületen, készíts online marketing stratégiát.

WordPress weboldal készítés sajátkezűleg

Mivel a WordPress egy összetett és sokcélú tartalomkezelő (CMS) rendszer, a WordPress weboldal készítés nem feltétlenül bonyolult művelet. Kész komponensek használata mellett, saját magunk is könnyűszerrel hozhatunk létre weboldalakat, így megspórolhatjuk webdizájner, vagy szakképzett programozó segítségének igénybevételét.

Érdemes szakértő segítséget igénybe venni WordPress weboldal készítés esetén?

Bármennyire könnyű is saját weblapot létrehozni a WordPress segítéségével, számolnunk kell azzal, hogy esetenként jelentős időráfordítást igényelhet a weblap megjelenésének kialakítása, sablonok, pluginok elérhető funkcióinak megismerése, azok megfelelő beállítása, valamint a tartalmak megfelelő struktúrában történő rögzítése. Elképzelhető, hogy a számunkra szükséges funkcionalitás kialakításához nem a leginkább megfelelő eszközöket választjuk ki, vagy, hogy a weblap létrehozásának későbbi stádiumában derül ki hogy, a választott építőelemek nem alkalmasak céljaink megvalósítására.

Amennyiben nem szeretnél a rendszer működésével részletekbe menően megismerkedni, vagy speciális szolgáltatást szeretnél üzemeltetni weblapodon, vagy fontos a weblap határidőre történő elkészülése, úgy szakértő pl. programozó segítségét is igénybe veheted. Szakértő segítségének igénybevétele esetén előzetesen részletesen tájékozódhatsz a megvalósítás konkrét lépéseiről, megoszthatod a munkavégzés egyes folyamatait.

Milyen előnyökkel jár, ha szakértő segítségével alakítom ki WordPress weblapomat?

 • Jelentős időmegtakarítás érhető el.
  • Nem kell bajlódnod a megfelelő plugin kiválasztásával, működési lehetőségei elemzésével.
  • Biztosíthatod, hogy a fejlesztés a megfelelő irányba induljon, így elkerülheted a többszörös munkavégzést.
  • Elkerülheted a környezet beállításának kihívásait, a rendszer telepítésének nehézségeit.
 • Jobb minőségben hozhatod létre weboldaladat
  • Egy korszerű weblap létrehozásakor már a kezdeti lépések során érdemes figyelembe venni a rendszer személyre szabhatóságának lehetőségeit, és az egyes komponensek módosíthatóságának módszereit.
  • A weboldal megjelenésének személyre szabásánál is szükséged lehet a megjelenési paraméterek rögzítésére szolgáló un. “css” szabvány ismeretére.
 • Egyedi funkciókat is megvalósíthatsz
  • Elképzelhető, hogy olyan funkciót szeretnél megvalósítani weblapodon, amire nincsen készen elérhető megoldás, ezért egy speciális funkcionalitással rendelkező plugin megvalósítására lesz szükséged. Az ilyen feladatok kivitelezése WordPress kódolási standerek, valamint PHP programozói ismeretek meglétét is igénylik.

Szakértő segítséget szeretnél?

Vegyed igénybe a Bitbuster WordPress weboldal készítés szolgáltatást.

Posted on

Arduino robotlámpa

Arduino robotlámpa projekt

Arduino robotlámpa projekt keretében egy webes felületen keresztül programozható, pozicionálható LED világítótest megalkotása volt a cél, amely alkalmas lehet kirakatok, figyelemfelhívó felületek megvilágítására.

Tulajdonságok:

 • Két tengelyen pozicionálható lámpatest
 • Max. 10W fényerő szabályzott LED világítás
 • 60° sugárzási szögű optika
 • Programozható kezelőfelület
  • Wi-Fi hálózaton keresztül elérhető
  • Platformfüggetlen, WEB alapú kezelőfelület
  • Jelenetenként programozható
   • Lámpa (X, Y) pozíció megadásának lehetősége
   • Megvilágítás mértékének megadása
   • Megadható a megvilágítás változásának időtartama
   • Megadható a pocizóban várakozás időtartama
Robot lámpa projekt
Robot lámpa projekt
Robot lámpa projekt
Robot lámpa projekt
robot_lamp_6-min
robot_lamp_5-min
robot_lamp_4-min
RobotLamp_1-min
robot_lamp_2
RobotLamp_2-min
RobotLamp_3-min
RobotLampScreenshot_1-min
RobotLampScreenshot_2-min
RobotLampScreenshot_3-min
previous arrow
next arrow
Shadow

Vegye fel velem a kapcsolatot és kérje ajánlatomat!

Posted on

Weboldal készítés

Szerezzen több vásárlót online felületein!

Egy jól kivitelezett weboldal informál, értékesít, és megtöbbszörözi a bevételt. A weboldal készítés során fontos szempont, hogy a weblap keresőbarát legyen és vásárlói könnyen megtalálják önt a keresők szolgáltatásában.

Manapság az emberek elsősorban az interneten keresnek válaszokat kérdéseikre, online felületen kutatják fel a számukra megfelelő terméket, szolgáltatásokat. Napjainkban tehát az üzleti élet szereplőinél kiemelkedő fontosságú a minőségi webes jelenlét.

Kérjen ingyenes konzultációt weboldal készítés igényeinek felmérésére

A konzultáció során a megrendelői igények felmérése mellett, javaslatokat tudok tenni az kialakítandó weboldal technológiai megvalósításával kapcsolatban, becslést a megvalósításhoz szükséges időráfordítás nagyságrendjéről.

web
Shadow

A weboldal készítés lépései

Igényfelmérés

Fontos a weboldal készítés során az elérni kívánt célok meghatározása:

 • Lehetséges, hogy csak egy egyszerű internetes jelenlétre van szükségünk, célul tűzhetjük ki, hogy az adott területen cégünket megtalálják a témában érdeklődők.
 • Elképzelhető, hogy intenzívebb internetes jelenlét a célunk, termékeinket és szolgáltatásainkat weblapon keresztül szeretnénk bemutatni, népszerűsíteni, értékesíteni.
 • Esetleg olyan komplex online megoldásra van szükségünk, melynek segítségével kapcsolni szeretnénk üzleti rendszerünkhöz a weboldalunk értékesítési folyamatait.

Forrásanyagok kialakítása

A fejlesztés kezdeti szakaszában nagy segítséget jelent, ha rögtön rendelkezésre állnak a kialakítandó weboldal egyes forrásanyagai. Ilyenek lehetnek például:

 • Menütérképek (milyen menüpontokat szeretnénk szerepeltetni az oldalon)
 • Grafikai forrásanyagok
  • Amennyiben a cég rendelkezik céglogóval, kis, illetve nagy -arculati tervvel pl. nyomdai anyagok elkészítéséhez, azokat érdemes már a fejlesztés kezdeti szakaszában biztosítani a weboldal készítő részére.
  • Fényképek, videók média megjelenések hivatkozásai
  • Amennyiben van olyan weboldal, amelynek megjelenése, struktúrája hasonlít az elképzelt oldalhoz, érdemes azokat hivatkozni.
 • Egyéb forrásanyagok
  • A Weblapon használni kívánt kulcsszavak, kulcskifejezések
  • Egyedi szöveges aloldalak tervezett szövegei
  • Minta szövegek pl. termékkatalógus termékeihez, kategóriákhoz stb.

Ajánlat/minta oldal kialakítása

Manapság a weboldal készítés során alkalmazott technológiáknak köszönhetően gyakran már a fejlesztés kezdeti szakaszában lehetőség van egy előzetes, bemutató oldal kialakítására. Az így kialakított bemutató lap általában igen jó közelítést nyújt a kialakítandó oldal megjelenéséről, egyes funkcióiról, valamint költséghatékony lehetőséget biztosít a megrendelői igények pontosítására.

A bemutató weblap az előzetesen átadott forrásanyagok alapján készül, elkészítése általában 2-3 napot vesz igénybe. (Az egyszerű bemutató célú weboldalaknál a további kivitelezés gyakran csak kisebb finomításokat igényel)

A bemutató oldal kialakítását követően, vagy olyan fejlesztések esetében, ahol nem lehetséges, vagy nem lenne célravezető bemutató oldal készítése, ajánlatomban a fejlesztés lépéseit kisebb egységekre lebontva, részletesen kidolgozott ütemtervet készítek a megrendelő részére.

Kivitelezés megkezdése

Amennyiben a feladat specifikáció végleges formát öltött, megkezdhető a részletes kivitelezés.

Ez a lépés gyakran csak 1-2 speciális célt szolgáló beépülő modul un. plugin kivitelezését jelenti pl. WordPress CMS rendszer használata esetén, de -a feladat függvényében- komplex egyéni funkciókat megvalósítani képes alrendszerek kidolgozását is igényelheti.

A munkavégzés során nagy figyelmet fordítok a folyamatos kapcsolattartásra és információt biztosítok az aktuálisan végzett munkafolyamatról, a munkavégzés állásáról. Az egyes határkövek elérése esetén (pl. egyes rendszerkomponensek megvalósítása) bemutató dokumentációban, vagy személyes bemutatóval segítem a kialakított rendszer funkcióinak megismerését, használatának elsajátítását.

Fejlesztés lezárása

Ebben a szakaszban a végső simítások elvégzése és a rejtett hibák feltárása, javítása, valamint további optimalizálást szolgáló lépések kivitelezése a cél.

Slide
Weboldalak, egyedi webes alkalmazások kialakítása.

Legyen szó akár egy egyszerű bemutatkozó weboldalról, vagy egy összetett igényeket kielégíteni képes személyre szabott webes alkalmazásról vagy webáruházról közösen megtaláljuk az igényeihez leginkább illeszkedő megoldást!

Shadow

Miért érdemes engem választani?

 • Több mint 10 éves fejlesztői tapasztalattal rendelkezem
  • Jelentős tapasztalatot szereztem webes alkalmazások készítésében:
   • wordpress alapú weboldalak kialakításában,
   • woocommerce alapú webáruházak kialakításában,
   • woocommerce webshopok vállalatirányítási rendszerekkel történő összeköttetésének kialakításban,
   • Userfrosting alapú webes ügyviteli rendszerek fejlesztésében,
   • Odoo alapú ERP rendszer fejlesztésben.
 • Munkáim során nagy figyelmet fordítok a megrendelői szempontok érvényesülésének, és kiemelt figyelmet szentelek:
  • a hatékony és korszerű eszközökkel történő gyors kivitelezésre,
  • a magas szintű reszponzívitásra,
  • a határidők pontos betartására,
  • a korrekt együttműködésre.
 • Ismereteim az alábbi területekre terjednek ki:
  • Programozási nyelvek
   • PHP
   • Python
   • Javascript
   • jQuery
  • Adatbázis-kezelő rendszerek
   • MySQL
   • PostgreSQL
   • MsSQL
  • Keretrendszerek
   • Odoo
   • WordPress
   • UserFrosing
  • Jártas vagyok
   • REST rendszerek kialakításában
   • OOP programozásában
   • MVC szoftvertervezésben
   • Linux alapú rendszerek telepítésében, üzemeltetésében

Vállalási díjak:

KATA rendszerben tevékenykedő egyéni vállalkozó vagyok, a munkadíjról ÁFA mentes számlát állítok ki.
Programozói óradíjam: 5 000 Ft

Shop-Rent-min
shop-rent-classic-min
shop-rent-food-min
efoci-min
mitre-min
painted-glass-min
senseofbeauty-min
Konyvesbolt-min
CarCasting-min
kenyelem-min
previous arrow
next arrow
Shadow

Legutóbbi munkáim:

Vegye fel velem a kapcsolatot most!

Saját maga szeretné kialakítani weboldalát?

Tudja meg, hogyan készítheti el saját WordPress weboldalát 10 lépésben.

Posted on

Egyedi alkalmazásfejlesztés

Innovatív, testre-szabott alkalmazások készítése a legfrissebb technológiák tapasztalataival!

Az egyedi alkalmazásfejlesztés szolgáltatás igénybevétele olyan esetekben hasznos, ha a piacon nem találunk céljaink megvalósítására alkalmas kész szoftver terméket. A tipikusan egyedi igények megvalósítását célzó feladat lehet egy teljesen egyedi funkcionalitással rendelkező webes alkalmazás készítése, vagy belső hálózaton keresztül elérhető un. intranetes alkalmazás fejlesztése, vagy például meglévő rendszerünk más rendszerekkel történő összekapcsolására irányuló un. API interfész fejlesztése. Az egyedi alkalmazásfejlesztés szolgáltatás keretében a partnereim üzleti igényeihez és meglévő rendszereihez alkalmazkodó egyedi webes alkalmazás készítését vállalom.

Legyen szó privát fórumról a játékközösség számára, vagy alkalmazottak menedzsment rendszeréről vállalkozása számára vagy a következő nagy közösségi hálózatról, ha ön a lehető leggyorsabban meg akarja valósítani új ötletét, válassza egyedi alkalmazásfejlesztés szolgáltatásomat!

Alkalmazott technológiák

Az egyedi fejlesztések korszerű technológián alapuló gyors megvalósíthatóságának érdekében -a megoldandó feladat sajátosságainak megfelelően- Symfony, Node.js, vagy UserFrosting keretrendszer használatát ajánlom.

A Symfony egyike a vezető PHP alapú keretrendszereknek. Használatával -a széles körben elérhető komponensekre építve- rendkívül hatékonyan hozhatóak létre nagy teherbírású weboldalak és webes alkalmazások.

A Node.js keretrendszert aszinkron, eseményvezérelt JavaScript alapú, méretezhető hálózati alkalmazások létrehozására tervezték. Ideális megoldást biztosíthat sebességkritikus alkalmazások kialakításához, valamint az un. single-page application (SPA) weblapok kialakításához, ahol a gyorsabb átmenetek révén a webhely natív alkalmazásnak tűnik.

A UserFrosting egy PHP környezetre épülő webes keretrendszer. A többi webes rendszerhez hasonlóan egy egyedi alkalmazás felépítéséhez a programozási komponensek széles eszköztárát kínálja. Előnye, hogy már az alap rendszer biztosít egy teljes értékű felhasználókezelő alkalmazást is, így használatával hatékonyan hozhatóak létre egyéni szükségleteket kielégíteni képes, komplex jogosultsági rendszert használó webes alkalmazások.

Az egyedi fejlesztésű rendszerek tipikus jellemzői:

 • Objektum-orientált programozás (OOP) elvek szerint kialakított
 • A modell-nézet-vezérlő (MVC) paradigmát követő
 • REST (Representational State Transfer) architektúra
 • Könnyen karbantartható
 • Újrafelhasználható komponensekből épül
 • Biztonságos

Példák egyedi fejlesztésű rendszerre

Egyedi alkalmazásfejlesztés (iktató rendszer)
Egyedi alkalmazásfejlesztés (iktató rendszer)
Egyedi alkalmazásfejlesztés (iktató rendszer)
Egyedi alkalmazásfejlesztés (Vállalati rendszer)
Egyedi alkalmazásfejlesztés (Vállalati rendszer)
Egyedi alkalmazásfejlesztés (Vállalati rendszer)
Egyedi alkalmazásfejlesztés (Vállalati rendszer)
konferencia weblap
iktato-rendszer
Egyedi fejlesztésű iktató rendszer
iktato-rendszer-2-min
Iktatott dokumentumok listája
iktato-rendszer-3-min
Dokumentumok feltöltése
trader-min
Automatikus kripto kereskedelmi platform
ERP-min
Egyedi fejlesztésű vállalati rendszer
ERP-1-min
Űrlap a vállalati adatok rögzítéséhez
ERP-2-min
Kereshető, szürhető, komplex adatszerkezetek rögzítése.
ERP-3-min
Többfunkciós űrlapok
konferencia weblap
On-line konferencia weblap
previous arrow
next arrow
Shadow

Eddigi munkáim során készítettem több vállalati nyilvántartó rendszert, média megosztáson alapuló alkalmazást, termékek szinkronizálását megvalósító rendszereket, automatikus kripto-kereskedelmi platformot, iktató rendszert, valamint on-line konferenciák lebonyolítását segítő alkalmazásokat.

Vegye fel velem a kapcsolatot és igényelje az egyedi fejlesztésű alkalmazások részletes bemutatását!

Posted on

Ózongenerátor

Ózon generátor

Mire használható az ózongenerátor?

Az egészséges friss levegő mindenki számára fontos, ezért a lakások, gépjárművek teljes fertőtlenítésének az igénye hívta életre az ózonos fertőtlenítést, mely eljárás a a COVID vírus megjelenése miatt még nagyobb figyelmet kapott.

Hogyan működik?

Az ózon gáz halmazállapotú, így egyidőben fertőtleníthető vele a lakás vagy gépjármű légtere és minden berendezése is. Könnyedén behatol a kárpitokba, szőnyegekbe, ágymatracba, ágyneműbe és minden nehezen hozzáférhető helyen ki tudja fejteni fertőtlenítő hatását. Megsemmisíti a baktériumokat, vírusokat, penészgomba-spórákat, bogarakat, hangyákat, csótányokat poratkákat és az allergiát okozó poratka ürüléket is. Az ózongenerátor segítségével semlegesítheti a dohányfüstöt és egyéb kellemetlen szagokat, ami így friss és egészséges teret hagy maga után. Az ózongenerátoros fertőtlenítő eljárás maximálisan környezet- és családbarát. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes friss tavaszi eső illatot.

Saját készítésű ózongenerátort szeretne?

Igényelje egyedi műszerdoboz készítés szolgáltatásomat, amelynek segítségével exkluzív megjelenésű, “írtó jó” egyedi készüléket készíthet.

ozone_gen_1-min
ozone_gen_2-min
ozone_gen_3-min
ozone_gen_4-min
ozone_gen_5-min
previous arrow
next arrow
Shadow

Vegye fel velem a kapcsolatot és kérje ajánlatomat!

Posted on

Prototípusok készítése CNC megmunkálással

Kis szériás gyártmányok, prototípusok készítése műszaki rajz alapján.

Ki ne találkozott volna azzal a problémával, hogy valamely elképzelt műszaki szerkezet kivitelezéséhez programozható szerszámgépre (Computer Numerical Control) lett volna szüksége de a piacon nem talált, igényeihez illeszkedő megoldást a problémára.

CNC megmunkálás szolgáltatásommal az ilyen emberek számára szeretnék segítséget nyújtani, hobbi CNC maró eszközöm segítségével.

Szolgáltatások:

 • Műszaki rajz készítése
 • Műszaki rajz adaptálása gépi megmunkáláshoz
 • CNC megmunkálás

Megmunkálható alapanyagok:

 • Fa (rétegelt lap, nyers fa)
 • Műanyagok (plexi, kemény műanyagok)
 • XPS (extrudált polisztirolhab)
 • Alumínium
 • Üveg! (saját fejlesztésű üvegvágó fejjel)

Technikai paraméterek:

 • Munkadarab maximális mérete: 400mm X 600mm X 100mm
 • Szerkezeti felépítés: 4 tengelyes mozgóállványos megmunkáló

Vegye fel velem a kapcsolatot és kérje ajánlatomat!

Posted on

Reklámtábla készítés

Reklámtábla készítés PLEXI (akril), FA, XPS, ALU alapanyagokból egyedi méretre az Ön igényei szerint.

reklamtabla-min
bit-min
previous arrow
next arrow
Shadow

Reklámtábla típusok:

 • Világító LED reklámtábla gravírozott Plexi anyagból
 • Oldalt világító LED reklámtábla Plexi, műanyag anyagokból
 • Neon hatású LED reklámtábla Plexi alapanyagból
 • Világító beltéri LED reklámtábla XPS habból

Vegye fel velem a kapcsolatot és kérje ajánlatomat!

Posted on

Színezett üveg termékek (ólomüveg tiffany alternatívája)

Az ólomüveg és tiffany üvegezési technika alternatívájaként saját fejlesztésű projektünk keretében alumínium, plexi, és fa anyagól is elő tudunk állítani statikailag előnyös tulajdonságokkal rendelkező üvegezett felületeket.

Használható

 • Beltéri dekorációs célokra
 • Üvegfelületek díszítésére
 • Szigetelés nélküli, vagy termoplán ablakok kialakítására

Előnyei:

 • A számítógép vezérelt technológiával végzett üvegvágási technológiának köszönhetően az üveg elemek kivágása nagy pontossággal végezhető.
 • Kiemelkedő statikai teherbírással rendelkező végtermék állítható elő. (fém keret használata esetén)
 • Átlátszó üvegkeret kialakítása lehetséges. (plexi keret használat esetén)
 • Esztétikus és jó statikai teherbírással rendelkező, költséghatékony végtermék állítható elő. (fa keret használata esetén)
 • Sorozatgyártás lehetséges
Szines üveg
Színes üveg fakeretben
alu_glass
Színes üveg alumínium keretben
Szines üveg
Színes üveg plexi keretben
wood_glass-min
previous arrow
next arrow
Shadow

Vegye fel velem a kapcsolatot és kérje ajánlatomat!

Posted on

Plexi műszerdobozok készítése

Adjon egyedi és esztétikus megjelenést elektronikai készülékének!

Vállalom lézer-gravírozott akril anyagból készített egyedi plexi műszerdoboz kialakítását, gyártását.

Előnyei:

 • Egyedi tervek alapján készíthető
 • Lehetőség van sorozatgyártásra
 • Nagy szilárdságú anyagból készül
 • Részlegesen átlátszó megjelenésű
 • Elektromosan szigetelt kivitelben is kialakítható
 • Vízálló kivitelben is kialakítható
 • Lehetőség van egyes alkatrészek (pl. kapcsolók, kijelzők, ventilátorok, stb…) illesztésének előkészítésére
 • Lehetőség van feliratok elhelyezésére
 • Az élek megvilágításával egységesen világító felületek kialakíthatóak
 • Az élek megvilágításával megvilágíthatóak a marással / gravírozással kialakított ábrák, alakzatok, vagy feliratok.
 • lokális megvilágítással visszajelző felületek készíthetőek. (pl. egy téglalap alakú keretbe gravírozott felirat önállóan megvilágítható, ami pl. tájékoztatást adhat a gép bekapcsolt állapotáról)

Elérhető méretek:

 • 3mm vastagság. (max 530 x 340mm alkatrész méretig)
 • 6mm vastagság. (max 455 X 260mm alkatrész méretig)
 • 8mm vastagság. (max 385 x 310mm alkatrész méretig)
 • 13mm vastagság. (max. 370 x 295mm alkatrész méretig)
Plexi műszerdoboz
20200729_074850
Ózongenerátor akril műszerdobozban
20200729_074837
20200729_074917
20200729_074930
previous arrow
next arrow
Shadow

Vegye fel velem a kapcsolatot és kérje ajánlatomat!

Posted on

Lakásdekorációs elemek készítése

CNC megmunkálással készült egyedi lakásdekorációs elemek készítése.

 • különböző vastagságú anyagokból készíthető (5-100mm)
 • egyedi méretben elérhető (maximális méret 400x600mm)
 • egyedi minta kivágása lehetséges
 • háttérvilágítással kiegészíthető
Mi az XPS? (Extrudált polisztirolhab)

Tulajdonságai

Az extrudált polisztirol termékeknek a többi hőszigetelő anyaghoz képest kis testsűrűségűek, viszonylag erős mechanikai tulajdonságaik vannak. Elenyésző vízfelvételüknek köszönhetően kiváló hőszigetelő tulajdonságukat tartós nedvesség jelenlétében képesek megőrizni. Azt is megállapíthatjuk, hogy nagy a páradiffúzióval szembeni ellenállásuk. Viszonylag kis hőmérsékleten meggyulladnak, azonban a kis testsűrűség miatt a tüzet nem táplálja, ezért az égő termék gyorsan kialszik.

Gyártása

Napjainkban az extrudált polisztirolhabokat speciális granulátumból készítik. A gyártás különleges, széles résű extruderben folyik. A habosító adalékot plasztifikálási zónában adják a megolvadt polisztirolhoz, ami az extruder száján kilépve azonnal az adott méretnek megfelelően habosodik. Égéskésleltető adagolásával az éghetőségi tulajdonságot szabályozzák.

Története

Elméletben már 1931-ben az Egyesült Államokban a svéd feltaláló, Carl Georg Munters kollégája, John Tandberg segítségével leírta és szabadalmaztatta a polisztirol habosításának módszerét. Ahhoz, hogy polimerizáció során habosítható polisztirolgyöngyöt kapjunk, a reakció beindulása előtt a folyékony sztirol monomerhez nagy nyomáson hajtógázt (jelenlegi technológia szerint pentánt) adagolnak. A későbbi feldolgozás során ez az anyag játssza majd a habosításhoz szükséges hajtógáz szerepét.

A polimerizáció reaktorban, víz alatt megy végbe, s a folyamatot úgy irányítják, hogy gömb alakú polisztirolgyöngyök (gyöngypolimerek) keletkezzenek. Mikor a gyöngyök elérik kívánt méretüket, a polimerizációs folyamatot leállítják, és lehűtik a reaktort. Ekkor a polisztirolgyöngyök megszilárdulnak, s magukba zárják a hajtógázt. Ezt követően a szilárd polisztirolgyöngyöket centrifugálják, szárítják, majd szitálással osztályozzák szemcseméret szerint, végül különféle adalékanyagokkal vonják be (pl. égésgátló), amelyekkel műszaki jellemzői befolyásolhatók.

Ezzel a technológiával elsőként 1941-ban az Egyesült Államokban a Dow Chemical Company egyik mérnöke Otís Ray Mclntire állította elő az első polisztirol habot. A tejfehér színű polisztirol granulátumot egy 200 °C-ra felhevített kemencében (extruder) megolvasztotta és hajtógázként klórozott szénhidrogént (metilklorid) adagolt hozzá. Az extruderből a polisztirol habot egy keskeny résen keresztül vezette ki. így 98%-ban zárt cellastruktúrájú, sima felületű polisztirol táblákat hozott létre, melyeket a cég hőszigetelő anyagként 1943-ben jelentetett meg a piacon.

alu_glass_lamp
Mennyezeti lámpa keret XPS habból
Egyedi XPS elem
Átvilágítható dekorációs elem XPS habból
felho_xps
Fali dekorációs elem XPS habból
20200809_153827-min
Fali dekorációs elem FA anyagból
20200809_153841-min
20200809_153929-min
20200809_154045-min
previous arrow
next arrow
Shadow

Vegye fel velem a kapcsolatot és kérje egyedi ajánlatomat, vagy rendeljen on-line elérhető termékeinkből!